Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kvász készítése recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Attól függ,melyik fajtát készíted. Az elkészítésnél szerepelnek a hozzávalók is.

Elkészítés:
OROSZ KVÁSZ:
Hozzávalók: 1 kg rozskenyér, 20 dkg cukor, 5dkg élesztő, 6 l víz, pár szem mazsola.
A kenyeret felszeleteljük,és sütőben megszárítjuk, kétszersültet készítünk belőle. Ezt összetörjük és forrásban lévő vízzel leöntjük. 6-8 óra múlva leszűrjük. beletesszük a feloldott élesztőt és cukrot. Az edényt lefedjük és 12 óra elteltével a folyadékot üvegekbe töltjük. Mindegyik üvegbe 2-3 szem mazsolát teszünk. Az üvegeket ledugaszoljuk, az első 24 órán meleg helyen tartjuk, majd hideg helyre tesszük. kellemes üdítő, savanykás, barnás színű italt kapunk. Legfinomabb a 4 napos ital!

ALMAKVÁSZ:
Hozzávalók: 1,5-2kg alma,3/4pohár mazsola, 4pohár cukor, 2-3dkg élesztő, 10 l langyos, forralt víz.
Kvászt korai édesalmából szokták készíteni. A megmosott almát vékonyan felszeleteljük, belerakjuk nagy üveg, vagy cserépedénybe, hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot, valamint a kevés cukorral összemorzsolt élesztőt. Az edényt 1-2 órán meleg helyen tartjuk, majd a kvászt gézen átszűrjük, üvegekbe töltjük. Szobahőmérsékleten tartjuk, 3-4 nap múlva kész.

CITROMOS KVÁSZ:
Hozzávalók: 1/2kg citrom, 30dkg cukor, 5dkg mazsola, 2dkg élesztő, 4 l víz.
A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a cukrot. A szirupot szobahőmérsékletűre hűtjük. Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, az előzőleg leforrázott 1-2 citrom apróra vágott sárga héját és az élesztőt. 10-12 órán át langyos helyen tartjuk. Átszűrjük és üvegekbe töltjük. Mindegyik üvegbe 3-5 szem mazsolát teszünk, szorosan lezárjuk és 3 napig hűtőszekrényben érleljük.

Tanácsok:
Finom hűsítő italok


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rétestészta készítése » Házi sör készítése » Kefir készítése házilag » Bodzavirág szörp készítése
» Méz készítése házilag » B2 vitamin szederrel » Royal Mojito (30 adag) » Szeder szörp
» Vodka kókuszlikőrrel » Fehér forralt bor » Tarragonai sangria » "Sarki fény"
» East indian » Black Army » Levendula szörp » Cocoribe Milk Punch



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.