Tutireceptek.hu fejléc

"lábatlan csirke" recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
fólia,zsír,máj,zsömle,kis tej,tojás,só,bors,vegeta

Elkészítés:
mondjuk 30dkg májat,2 kevés tejben áztatott szikkadt zsömlét,összeturmixolunk,majd fűszerezzük és hozzá keverjük a tojást(1-2db).Lényegében olyan mint a sült csirke tölteléke,csak ezt másképp készítjük...A massza ne legyen túl laza,ha mégis az,akkor tegyünk még bele zsömlét.
Ha kész,akkor egy darab fóliát bezsírozunk nagyon vékonyan,belekanalazunk egy kis masszát,(kb.4 evőkanálnyit)és összetekerjük mint a kolbászt vagy a szaloncukrot-jó szorosan,majd a két végén szorosan összecsomózzuk.2-3 liter vizet felforralunk és ha forr,akkor beleengedjük a kis kolbász alakú töltelékeket.Jó sokáig kell főzni,hogy megkeményedjen kissé.(kb.1 óra)

Tanácsok:
Ha kész,kicsomagoljuk és karikákra vágjuk.A máj lehet csirke de akár sertés is.nagyon finom a húslevesbe,vagy a főtt hús mellé.
Lehet bele akár gombát is tenni

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: juhaszcsalad3


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg sárgadinnyeleves » Kókusztejes eperleves » Velős holdacskák » Csirkés csupor
» Diós tejleves » Sonkaleves húsvétkor » Karfiol leves MagicMag modra » Becsinált leves
» Salátaleves forrón és jegesen » Hagymakrémleves » Gazpaccio » A tökéletes daragaluska
» Tekercses tésztaleves » Tárkonyos csülökleves » Zöldségleves húsgombóccal » Örökzöld palócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.