| Lazac céklakörettel receptHalas ételek Hozzávalók: A lazachoz 40 dkg lazac 1 csokor kapor 1 citromból nyert citromlé 4 ek olívaolaj só ízlés szerint A körethez 12 kis db cékla 100 g vörösáfonya 1 narancsból nyert narancshéj 4 ek olívaolaj Elkészítés: Egy nagy edénybe teszünk olívaolajat, citromlevet és egy fél csokor felaprított kaprot. Leszedjük a lazac bőrét, és a "pácba" tesszük. Legalább fél órát állni hagyjuk. A céklákat megpucoljuk és - mérettől függően - feldaraboljuk. (Félbe vagy negyedekbe.) Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, beletesszük a céklákat, és egy kevés olívaolajat öntünk rá. 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük, majd ráfektetjük a lazac szeleteket. Rádobáljuk a vörösáfonyát és a narancshéjat, majd tovább sütjük még 10-15 percig. Tálaláskor megszórjuk a maradék kaporral. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |