Tutireceptek.hu fejléc

Lazacsült különleges körettel recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg lazacfilé,
2 édesköménygumó,
10 dkg konzerv barack,
2 dl tejszín,
3 evőkanál vaj,
só,
őrölt fehér bors

Elkészítés:
Tisztítsuk meg az édesköményt, vágjuk cikkekre, sós, forró vízben főzzük három percig, majd szűrjük le (kevés főzőlevet tegyünk el), csepegtessük jól le.
Serpenyőben forrósítsunk meg egy evőkanál vajat, Tegyük bele az édesköményt, és kevés főzővízzel, sóval, borssal ízesítve pároljuk még 5-6 percet. Ezután tegyük rá a cikkekre vágott barackot és öntsünk rá a tejszínt. Forraljuk össze.
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, és maradék, felforrósított vajon kíméletesen süssük meg. Nem szabad, hogy a hal kiszáradjunk, a belsejének jó szaftosnak kell lennie.
Tálaláskor tegyük a tányérra az édesköményt, fektessük rá a halat, és locsoljuk meg a tejszínes mártással.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges halragú » Különleges grillpác » Különleges töltött borda » Különleges gombaleves
» Különleges almás pite » Különleges hústekercs » Különleges mézes szelet » Különleges salátatál
» Különleges makaróni » Különleges finomság » Különleges meggytorta » Különleges húsvéti tojások
» Különleges sült csirke » Különleges keksztekercs » Különleges gombasaláta » Lazac céklakörettel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.