Tutireceptek.hu fejléc

Lazagna Marianntól recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 csomag lazagna száraztészta
40 dkg darált hús
sürített paradicsom, vagy héj nélküli egész paradicsom konzerv
20 dkg reszelhető sajt
1 doboz gomba
1 fej vöröshagyma
2-3 ger.fokhagyma
2 ek.liszt
fél liter tej
2dl tejföl
oregánó, bazsalikom,só, bors
olíva olaj és vaj

Elkészítés:
A vajon világosra pirítom a lisztet és felengedem a felforralt tejjel, beleteszem a tejfölt és kis lángon csomómentesre keverem.
A finomra vágott hagymát megpirítom az olíván és vajon, megpirítom a húst és a gombát, felengedem a paradicsommal,és majdnem készre főzöm.
A tészta lapokat egy jénaiban vagy teflon tepsiben lefektetem és jön rá 1 réteg húsos szósz, 1 réteg a beshamelből.A legvégén tészta réteg maradjon, arra reszelt sajt kerül és előmelegített sütőben pirosra sütjük.(kb. 20 perc alatt)

Tanácsok:
Jóval olcsóbb, finomabb és kiadósabb, mint a bolti lazagna.Vegetáriánusok párolt zöldséggel készíthetik hús helyett.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: Mariann63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcslé Marianntól » Gyors tésztavacsora » Liszt isterc » Kapros-túrós csusza
» Pupusas » Ravioli all'italia » Tejszínes halas tészta » Hókifli
» Spenótos-sajtos batyu » Kecskesajtos kifli » Túrógombóc vaníliasodóval » Házi tortillatekercs
» Bolognai Lasagne » Tonhalas tészta másképpen » Panzerotti » Gombás cannelloni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.