Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós -csirkemáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4-dl házi lecsó
fél kiló csirkemáj
olaj a sütéshez
10 szem újburgonya
1 evőkanál zöldfűszer apríték
medvehagyma
petrezselyem
metélő hagyma

Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, megpucoljuk, daraboljuk, és aprított zöldfűszerben megforgatjuk. A csirkemájakat megsütjük kb. fél centi olajon. A lecsót felmelegítjük, majd a májat a közepére halmozzuk. Rakjuk körbe a burgonya szeletekkel. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. Kenyér szeletekkel kínáljuk, mert a lecsóhoz és a májhoz az nagyon jól illik.

Tanácsok:
Nagyon fontos, hogy a lecsóba hazai, szabadföldi paprikát használjunk. Ez a legfinomabb. A lecsó akkor finom, ha nincs szétfőzve, és ropogós marad a paprika. Ez a receptem hatalmas sikert aratott mind itthon, mind pedig külföldi országokban. Fokozni lehet az ízét, ha házi szalonnát is pirítunk, és hozzátesszük a zsírját és a szalonnát is. De ekkor már egy igazi, magyaros kalóriabomba.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Cilumiluci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós-virslis "tokány" » Lecsós rakott burgonya » Lecsós,virslis tarhonya » Cukkinis lecsós ponty
» Padlizsán-cukkíni lecsósan » Lecsós pulykamell pörkölt » Lecsós bab » Lecsós spagetti
» Lecsós máj » Lecsós-boros sertéspörkölt » Lecsós burgonyás egytál » Lecsós, gombás rakott hús
» Lecsós csülök » Lecsós karfiolpaprikás » Lecsós pecsenyekacsamáj » Lecsós csirkemáj2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.