Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós máj chipsszel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 nagy paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 paprika
30 deka sertésmáj
3 evőkanál olaj
só, bors
fél teáskanál szárított majoránna
fél teáskanál pirospaprika
7,5 deka chips

Elkészítés:
A paradicsomokat leforrázzuk, eltávolítjuk a héját, majd felkockázzuk. A paprikákat kicsumázzuk, kimagozzuk, félbevágjuk és félcentis vékony csíkokra szeljük. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymagerezdről leszedjük a héját, és finomra zúzzuk.
A májat ujjnyi csíkokra daraboljuk. Megfelelő méretű lábosban vagy serpenyőben olajat melegítünk, üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd rádobjuk a májcsíkokat, és kicsit elősütjük őket. Fél perc után sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Hozzátesszük a paradicsomkockákat, a paprikacsíkokat, szórunk rá pirospaprikát, és egy keverés után lefedjük. Mérsékelt tűzön kb. 10 percig főzzük és a nagyobb darabokra tört chipset a végén belekeverjük.

Tanácsok:
Ez kb. két adag, ha nagyobb a család, vagy az étvágy, dupla adagokkal készíthetjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós-virslis "tokány" » Padlizsán-cukkíni lecsósan » Lecsós ponty » Tepsis, lecsós csirkemáj
» Lecsós csirkecomb » Lecsós, gombás rakott hús » Lecsós malac tarhonyával » Lecsós rakott burgonya
» Lecsós máj » Lecsós szendvics » Lecsós spagetti » Lecsóshús
» Tojásos-lecsós gomba » Lecsós szelet a'la pemete » Lecsós burgonyás egytál » Lecsós csirkemell egytál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.