Tutireceptek.hu fejléc

Legegyszerűbb olasz PIZZA recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
450 gramm liszt (pontosan kimérve)
1/4 teáskanál szárított élesztő
2 teáskanál tengeri só
350 ml víz

Elkészítés:
A lisztet a sót és az élesztőt keverd össze egy tálban. Add hozzá a vizet, és dolgozd össze fakanállal.
Fedd le a tálat egy fóliával és hagyd szobahőmérsékleten duplájára kelni. Ez 18 óráig is eltarthat.
Oszd 4 egyenlő részre a tésztát. A massza négy sarkát húzd középre, így formálj gombócokat belőlük. Fordítsd meg őket.
+ Ha egészségesebb tésztát szeretnél, használj csak 250 gramm fehér lisztet s adj hozzá 200 gramm teljes kitörlésűt. Az élesztőhöz tegyél még fél teáskanállal és a vízhez is adj még 60 ml-t.
Ízlés szerinti feltéttel.Viszont arra ügyelni kell, hogy nagyon apróra vágjuk a feltétet, mert a pizzatészta hamar megsül, ráadásul, így mindenhova egyenlő mennyiségű feltét jut.

Jó étvágyat hozzá! :)

Baráti üdvözlettel:

Kotsis Klára

Tanácsok:
Én próbáltam fakanállal és kézzel is összekeverni a tésztát, és bár kézzel nagyobb macera, nekem jobban sikerült a végeredmény. :)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Claire1990


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizzatészta /nagyon finom/ » Pizzáskifli » Barackos pizza » Update 1-es pizza
» Isti kedvenc pizzása » Pizzás csiga » Olasz krémsajtleves » Pizzatészta tejjel
» Édes pizza » Olasz tésztasali » Olasz csicseriborsó leves » Olasz paradicsommártás
» Gyors pizzatészta » Pizzatészta Diana módra » Gyors pizzás csiga » Pizzás falatok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.