Tutireceptek.hu fejléc

Legényfogó leves 1 recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- paradicsompüré
- őrölt bors
- só
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem zöld
- olaj
- 1 szelet citrom
- 1 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 1,5 liter húsleves
- 40 dkg csirkemáj
- 20 dkg gomba
- 20 dkg vegyes zöldség
- 40 dkg sertéslapocka
- 1 vöröshagyma
- grizes liszt

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük, puhára pároljuk, végül felengedjük a húslevessel, és felforraljuk. A tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával meg egy kanál liszttel, behabarjuk, besűrítjük a levest. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemájat, és további 10-15 percig főzzük. Kaporral, citromlével tesszük pikánssá az ízhatást, ha szeretjük, galuskát is szaggathatunk bele. A levest jól
kiforraljuk, s petrezselyem zöldjével díszítve máris tálalhatjuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsodi levesbetét » Becsinált leves » Alföldi leves bográcsban. » Rizstésztás marhahúsleves
» Kókusztejes eperleves » Zabkorpás zöldbableves » Gulyás gombócleves » Húsvéti kolbászos leves
» Gombaleves májgaluskával » Tavaszi csalánleves » Háromhagymás gombaleves » Almakrémleves sárgarépával
» Tárkonyos bárányragu leves » Sajtleves egyszerűen » Eszter féle rizsleves » Tárkonyos tüdőleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.