Tutireceptek.hu fejléc

Lekváros lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 25 dkg cukor, 10 dkg vaj vagy margarin, 2 egész tojás, 3 kanál barack- vagy más gyümölcs lekvár, 10 dkg dió, egy kés hegynyi szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja.

Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, és a tojássárgákkal, hozzá keverjük kanalanként a lekvárt, reszelt citromhéját, szódabikarbónával elkevert lisztet és végül 2 tojás keményre felvert habját. Kisebb méretű zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére vágott diót hintünk, és egyenletes közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Majd kiborítjuk és ha kihűl, tetszés szerinti darabokra vágjuk. Sokáig eláll. (sütőpapír használatával nem kell zsírozni és lisztezni)


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás Rizslepény » Pudingos lepény » Cukkini lepény » Barackos lepény
» Sajtos lepényfalatok » Szilvalekváros kalács » Habos epres lepény » Kakaós lepény (Krisztitől)
» Meggyes lepény Ági módra » Anna Almás lepénye » Paraj lepény » Lekváros krumplilepény
» Baconos gombalepény » Káposztás lepény Ági módra » Lekváros, kakaós muffin » Cukkinis-fetás lepénykék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.