Tutireceptek.hu fejléc

Lencsefőzelék1. recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
50 dkg lencse,
1 fej közepes vöröshagyma,
50 dkg füstölt oldalas v. húsos szalonna,
3-4 db babérlevél,
1 dl tejföl,
ecet,
só,
pirospaprika,
mustár,
cukor,
zsíradék,
liszt

Elkészítés:
A lencsét átválogatom, alaposan megmosom. A füstölt oldalast bordákra vágom, a lábas aljára teszem, a megtisztított vöröshagymával együtt. Beleteszem a lencsét, a babérlevelet, és annyi vízzel felöntöm, hogy jól ellepje. Addig főzöm, amíg a lencse és a hús puha nem lesz (kb. 60-90 perc). Mikor megfőttek, kiveszem belőle a füstölt húsdarabokat és a vöröshagymát. Paprikás rántást készítek, amivel berántom a lencsét. Ízlés szerint utána sózom, pici cukrot, ecetet, mustárt teszek bele. Egy kevés ideig még főzöm, majd beleteszem a tejfölt. A füstölt húst leszedem a csontról, és kis darabokra vágva, visszateszem a főzelékbe, de külön tálban is lehet hozzáadni, mint feltét.

Tanácsok:
Életem első lencsefőzeléke, ami nagyon finomra sikerült.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya főzelék, másként » Vidámfőzelék:) » Tárkonyos zellerfőzelék » Parmezános spárga
» Csalánfőzelék » Kapros zöldbabfőzelék » Zöldbab fözelék krumplival » Spenótos burgonyafőzelék
» Az én sóskafőzelékem » Patiszonfőzelék » Brokkolifőzelék » Céklafőzelékem
» Sóskamártás tükörtojással » Kapros patisszonfőzelék » Borsófőzelék másképp » Szabolcsi töltött káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.