Tutireceptek.hu fejléc

Lencsekrémleves (8személyre) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg lencse
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
10 dkg rizs
4 evőkanál ételízesítő
3 dl tej
2 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
3 dl tejszín
3 tojássárgája

Elkészítés:
Előkészítés: A lencsét megmossuk, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje, és 3 óra hosszat áztatjuk. A répát, a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, de nem daraboljuk.

Elkészítés: Áztatás után a lencsét leszűrjük, majd annyi vízbe amennyi ellepi, a hagymával és sárgarépával feltesszük főni. Lefedjük, és a forrástól számítva kb. 30 perc alatt puhára főzzük. A hagymát és a sárgarépát kivesszük, a lencsét turmixgépben simára összetörjük. A rizst forró sós vízbe tesszük, kb. 20 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, és tálalásig melegen tartjuk. Az ételízesítőt két liter vízzel felforraljuk. A tejet kis lábasba öntjük és felmelegítjük. A vajat nagyobb edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Belekeverjük a lencsepürét, felöntjük a levessel és a tejjel, majd habverővel simára keverjük és jól felforraljuk. Levesszük a tűzről. A tejszínt simára keverjük a tojássárgájával, belekeverjük a levesbe és a rizzsel tálaljuk. Már nem forraljuk tovább. Melegen finom.

Tanácsok:
Az előkészítési időt nem számoltam bele az elkészítési időhöz!

Elkészítési idő: 110 perc
Kalóriatartalom: 420/a kcal

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes lencsekrémleves » Narancskrémleves » Pikáns zellerleves » Fokhagyma krémleves 2.
» Gombóc leves » Spárgakérmleves » Marokkói csirkeleves » Raguleves ( 4 személyre)
» Tárkonyos pulykaragu-leves » Raguleves » Májas csirkeleves » Kapros-túrós cukkinileves
» Karfiolos csirkeleves » Frankfurti leves » Kapros zúzaleves » Perzsa joghurtleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.