Tutireceptek.hu fejléc

Lencsepüréleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg lencse,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
2 pár bőrös virsli,
só,
1 babérlevél,
darabka citromhéj,
1 dl tejföl,
ecet.

Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatom, majd a babérlevéllel, citromhéjjal és a hagymával bő vízben felteszem főni.
A szalonnát felkockázom, kiolvasztom, a pörcét kiszedem és a zsírjában megpirítom a felkarikázott virslit.
A főtt lencsét turmixolom, vagy szitán áttöröm, tejfölözöm, ecettel ízesítem, sózom, majd a virslivel és a szalonnapörccel még egyszer felforralom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliakrémleves ananásszal » Káposztás bableves » Fokhagymás sajtkrémleves » Fokhagymás camembert-leves
» Csirke raguleves alapléből » Francia póréhagymaleves » Sajtos túrótorta ! » Tojásleves 2
» Búzapelyhes zellerkrémleves » Gyors sajtleves » Olia-nak palacsin » Zellerkrém leves fincsi
» Stefánia szelet őzgerincben » Csicsóka krémleves Ági módra » Falusi paszulyleves » Nyírségi gombócleves 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.