Tutireceptek.hu fejléc

Levendula szörp recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
6 db citrom
1kg cukor
1 csésze (2 dl) szárított levendulavirág

Elkészítés:
A citromot megmossuk, majd vékonyan meghámozzuk.A hámozott citromról eltávolítjuk a fehér részt. A citromot és a sárga héját vágjuk apróra, majd főzzük szét 1 liter vízben. Ebből a léből készítsünk 1 kg cukorral szirupot.
A tűzről levéve keverjünk bele 1 csészényi mosott, szárított levendulát.
Áztassuk 2 órán át .
Ezt követően szűrjük le, majd felforraljuk, és forrón üvegekben töltjük. Tegyük száraz dunsztba, ekkor nem kell bele tartósítószer.

Szódával jéggel ,citromlével kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mentaszörp » Citromfű szörp » Levendulatorta » Illatos levendulás keksz
» Tartós bodzavirág szörp » Mézes bodzaszörp » Eperszörp » Bodzaszörp (főzött)
» Levendulás limonádé » Gyömbérszörp » Bodza virág szörp » Bodza Szörpike
» Bodzaszörp 2. » Házi mentaszörp » Bodzaszörp » Bodzaszörp (télire)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.