Tutireceptek.hu fejléc

Leves reszelt zöldségekből recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 szál sárgarépa,(vagy 2 szál petrezselyem, vagy 1-1 kisebb fej karalábé és zeller,esetleg ezek külön-külön vagy együtt), 2 dl. főzőtejszín, 1 evőkanál ételízesítő, 2 db. leveskocka, őrölt fekete bors, fél dl. étolaj, 1 csokor petrezselyemzöld. A tálaláshoz: pirított zsemlekocka.

Elkészítés:
A zöldségféléket megtisztítjuk, lereszeléjük és a felforrósított olajon állandóan kevergetve átpároljuk. Közben ízesítjük az ételízesítővel és ízlés szerint őrölt fekete borssal, majd a leveskockákból készített lével felöntjük. Ha félig megpuhultak a zöldségfélék, akkor felengedjük tejszínnel, felforraljuk és készre főzzük.Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk. Pirított zsemlekockákat adunk mellé.

Tanácsok:
Készíthető vegyesen is, pl. sárgarépa, zeller, vagy bármilyen variációban. Húsos karajcsontból főzött csontlével nagyon finom.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia hagymaleves » Krumplileve-leves » Zöldborsóleves » Húsvéti burgonyaleves
» Köményes leves » Csirke raguleves alapléből » Savanyú répa leves » Frank krumplileves
» Sóskaleves malachússal » Őszibarack krémleves » Spanyol leves (Gaspacho) » Alföldi leves
» Almakrémleves » Magyaros karalábéleves » Kókusztejes eperleves » Gombás korhelyleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.