Tutireceptek.hu fejléc

Levesgyöngy (sült borsó) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 egész tojás
2 evőkanál liszt

olaj v. zsír a sütéshez

Elkészítés:
Levesgyöngy
(sült borsó)


Egy tojást simára keverünk liszttel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, sóval ízesítjük. Szűrőkanálon (vagy tésztaszűrőn) keresztül, állandó keverés mellett (hogy ne csíkokat, hanem borsókat kapjunk) bő, nagyon forró zsiradékba csorgatjuk, és rózsaszínűre sütjük. Jól lecsorgatjuk, szívópapírra terítjük.

Tanácsok:
Az éppen nem szükséges mennyiséget kihűlve jól zárható üvegbe tesszük, szobahőmérsékleten is sokáig eltartható.


A receptet beküldte: dorado


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos zöldborsókrém » Csicseriborsós saksuka » Sárgaborsókrém » Tejszínes zöldborsóleves
» Mentás zöldborsó krémleves » Sajtos-zöldborsós ropogós » Töltött tojás zöldborsóval » Csicseriborsó saláta
» Zöldborsókrém (vegan) » Kapros párolt zöldborsó » Ízes zöldborsó » Zöldborsóleves galuskával
» Szalonnán sült borsó » Anyu-féle zöldborsófőzelék » Zöldborsós sertéstokány » Húsos csicseriborsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.