Tutireceptek.hu fejléc

Libamáj zsírjában recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
hízott libamáj
tej(amennyi ellepi a májat)
50 dkg libaháj
10 gerezd fokhagyma, hámozatlanul
1 fej vöröshagyma
1 ek. őrölt pirospaprika

bors
1 db csípős zöld paprika

Elkészítés:
A libamájat beáztatjuk a tejbe és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap kiszedjük a tejből, szárazra törölgetjük.
A libahájat diónyi darabokra vágjuk, 1-2 evőkanál tejet öntünk alá és közepes lángon kisütjük a zsírját. A tepertő darabokat kiszedjük.
A májat domború felével felfelé a zsírba süllyesztjük, mellé szórjuk a fokhagymákat, a tisztított ,félbevágott hagymát és lefedve, közepes lángon 7 percig sütjük.
Lapát segítségével megfordítjuk óvatosan és erősebb lángon, fedő nélkül sütjük további 7 percig.
Egy hőálló tál aljára szórjuk a pirospaprikát, a sót,és a borsot erre helyezzük a már megsült májat és ráöntjük a megszűrt zsírt. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk és a máj köré szórjuk.
Végül belekarikázzuk a zöld paprikát.
Aki nen szereti csípősen el is hagyhatja.

Kenyérre kenve a zsírt, vékonyan szeletelt májat rátéve,zöld hagymával vagy lila hagymával fogyasztjuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconbe tekert libamáj » Libamájas saláta » Diós rántott libamáj » Libamájas szendvicskrém
» Libamájjal töltött gomba » Rántottsajtos libamáj » Libamáj lyoni módra » Gombás libamáj
» Libamájtorta borzselével » Gombás libamáj puding » Libamáj sütve » Libamáj hagymásan kisütve
» Libamájjal töltött fürj » Libamájhab » Libamáj szőlőmártással » Libamáj római tálban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.