Tutireceptek.hu fejléc

Libamájjal töltött burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg szép egyforma közepes nagyságú burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
1/2 kg libamáj
3 ek olaj
25 dkg baconszalonna
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál őrölt bors


Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, sós vízben félig megfőzzük.Kiszedjük a vízből, lecsepegtetjük, megvárjuk míg kihűl. Hosszában kettévágjuk és karalábévájóval kikaparjuk a belsejét,ezt majd a sütőedény aljára rakjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk és üvegesre pároljuk,majd a megtisztított és kissé aprított májjal együtt 5-10 percig pirítjuk.Hozzáadjuk a fokhagymát,a fűszereket és összekeverjük,majd a kivájt burgonyacsónakokba kanalazzuk és tűzálló edénybe szépen sorba rakjuk.
Ha elkészültünk a töltögetéssel, minden csónakra egy fél szelet baconszalonnát borítunk és mehet az előmelegített sütőbe, kb.15-30 percre. Ha piros a bacon a csónak tetején, és a burgonya is puha, akkor jó.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött krumpli zsemlyével » Finom burgonyás pogácsa » Töltött zöldsaláta » Töltött szűzpecsenye
» Erdélyi burgonya » Bihari Töltött Burgonya » Rakott burgonyapüré » Héjában sült burgonya
» Burgonyás szilvás gombóc » Házmester burgonya » Májas burgonyarolád » Töltött gomba a mikróból
» Rakott burgonya másképp » Kolbászos újburgonya » Tojással töltött káposzta » Töltött füge


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.