Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Libamájjal töltött fürj recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 személyre:
8 db fürj,
300 g libamáj,
100 g olaj,
30 g vaj,
250 g szalonna,
10 g só,
1 csomó petrezselyem

Elkészítés:
Erre a célra csak fiatal fürjeket használjunk! A fürjet megtisztítjuk, a gerincénél vékony, éles pengéjű késsel felnyitjuk, és a csontokat eltávolítjuk belőle. A belsejét besózzuk, belehelyezzük a kb. 30 g-os libamájszeleteket és a bőrét visszahajtjuk. Az egészet szalonnával beborítjuk és vékony zsineggel átkötjük. Kevés olajban elősütjük. Kivajazott tepsibe helyezzük az elősütött fürjeket, mellétesszük a megmosott petrezselyem zöldjét, és kevés víz hozzáadásával kb. 20-25 percig sütőben pirosra sütjük. A megsült töltött fürjeket saját pecsenyelevükkel leöntve, forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Jól illik mellé a vörösborban párolt szilva, vagy a cukrozott, megsütött birsalma és a sangria.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tojás zöldborsóval » Töltött csillagtök » Töltött tök » Almába töltött csirkemell
» Töltött káposzta tejföllel » Töltött kelkáposzta 2 » Mákkal töltött gombóc » Gombás töltött kifli
» Töltött gombafejek II. » Libamájjal töltött gomba » Sült, töltött padlizsán » Töltött tarja
» Töltött paradicsompaprika » Családi töltött csirke » Töltött padlizsán » Sült töltött birsalma



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.