Tutireceptek.hu fejléc

Libamájtorta borzselével recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:

2 tojás
2dkg kristálycukor
3dkg liszt
2dkg darált dió
csipet só

A töltelékhez:

20dkg pecsenyelibamáj
20dkg savanyú alma
2ek.libazsír
2dkg tőzegáfonya
2dl édes fehérbor
2cl konyak

A borzseléhez:

1dl bor
2ek.balzsamkrém
1kk.zselatin

Elkészítés:
A lefűszerezett májat fél angolosan lepirítjuk,
félretesszük hülni.Az almát lereszeljük és
kevés vajon megpároljuk,majd ezt is félretesszük.
A tőzegáfonyát megáztatjuk a borban.A kihűlt
májat a vajjal együtt ledaráljuk és kézi
mixerrel felhabosítjuk.A kisült piskótára
rétegezzük a krémet és a gyümölcsöket.A zselatint
kevés vízben feloldjuk,a borral és a balzsam-
krémmel elkeverjük.A lehűtött tortát a
borzselével befedjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: nikol38


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őzgerinc » Mini muffin » Orosz almás lepény » Diabetikus diós kifli
» Meggyes-csokis álom » Habos -meggyes » Raffaello 2. » Piramis2
» Reszelt túrós egyszerűen » Karácsonyi diós linzer » Omlós csokiszelet » Tiramisu /andimax/
» Banános-szelet » Mogyorókrémes sajttorta » Rózsaszín » Krémes mákos habos süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.