| Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval receptHúsételek Hozzávalók: 1 db pecsenye liba só őrölt bors majoránna 3 gerezd fokhagyma 50 dkg libazsír A gymölcsraguhoz: 30 dkg vegyes aszalt gyümölcs 5 dkg vaj 1 kávéskanál őrölt fahéj őrölt szegfűszeg reszelt gyömbér 2 evőkanál méz 1,5 dl száraz vörösbor 1 dl narancslé 1 csapott evőkanál étkezési keményítő Elkészítés: A libát szétbontjuk, az aprólékot félretesszük, később levest főzhetünk belőle. A mellet és a combokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal, majorannával és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. 1-2 órát állni hagyjuk. Felolvasztjuk a libazsírt. A húsokat tepsibe rakjuk, a megolvasztott libazsírt ráöntjük úgy, hogy ellepje. Előmelegített, 110 fokos sütőben 2,5 órát sütjük, majd a zsírt leöntjük róla. Magasabb hőfokon pirosra sütjük. A gyümölcsraguhoz az olvasztott vajon karamellizáljuk a mézet, majd beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, és kb 5percig pároljuk együtt, majd felöntjük a borral és a narancslével. Gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, jól összeforraljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a ragut. A libát az aszalt gyümölcsökkel és hercegnő burgonyával kínáljuk. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |