Tutireceptek.hu fejléc

Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db pecsenye liba

őrölt bors
majoránna
3 gerezd fokhagyma
50 dkg libazsír

A gymölcsraguhoz:
30 dkg vegyes aszalt gyümölcs
5 dkg vaj
1 kávéskanál őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
reszelt gyömbér
2 evőkanál méz
1,5 dl száraz vörösbor
1 dl narancslé
1 csapott evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:
A libát szétbontjuk, az aprólékot félretesszük, később levest főzhetünk belőle. A mellet és a combokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal, majorannával és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. 1-2 órát állni hagyjuk.

Felolvasztjuk a libazsírt. A húsokat tepsibe rakjuk, a megolvasztott libazsírt ráöntjük úgy, hogy ellepje. Előmelegített, 110 fokos sütőben 2,5 órát sütjük, majd a zsírt leöntjük róla. Magasabb hőfokon pirosra sütjük.

A gyümölcsraguhoz az olvasztott vajon karamellizáljuk a mézet, majd beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, és kb 5percig pároljuk együtt, majd felöntjük a borral és a narancslével. Gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, jól összeforraljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a ragut. A libát az aszalt gyümölcsökkel és hercegnő burgonyával kínáljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tészta zöldséges ragúval » Aszalt szilvás húsgombócok » Gyümölcsös csirkesaláta » Isteni gyümölcsös kuglóf
» Mámoros aszalt szilva » Gyümölcsös pezsgő » Gyümölcsös pudingrétes » Gyümölcsös-diós kocka
» Gyümölcsös túróalagút » Szezon gyümölcsös kavarós » Gyümölcsös kefírtorta » Aszalt szilvás májkrém
» Gyümölcsös golyók » Gyümölcsös őzgerinc » Gyümölcsös joghurthab » Aszaltszilvás céklasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.