Tutireceptek.hu fejléc

Libasült vöröskáposztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 egész libacomb,
6 gerezd fokhagyma,
2 fej vöröshagyma,
1 kisebb fej vörös káposzta,
1 evőkanál vörösborecet,
2 evőkanál száraz vörösbor,
2 jonatán alma,
2 evőkanál dzsem,
3 evőkanál cukor,
só,
bors,
szegfűszeg

Elkészítés:
A libacombokat sóval-borssal bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított fokhagymát. Kevés vizet aláöntve 30 percig pároljuk. A húst áttesszük egy tepsibe, aláöntjük a levét, és forró sütőben megpirítjuk. Egy nagy serpenyőben. üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt, besózott vörös káposztát. Fedő alatt 10 percig pároljuk. Szegfűszeggel, borssal, vörösborecettel, száraz vörösborral ízesítjük, és további 10 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt almát, a dzsemet és a cukrot. Nagy lángon megpirítjuk. A megsült libacombokat apró szemű, főtt burgonyával és a párolt vörös káposztával tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Márton-napi libasült » Ünnepi libasült » Badacsonyi libasült » Márton-napi libasült 2.
» Céklás vagdalt » Sertésborda hentes módra » Cigánypörkölt » Fasírt paleo módon
» Lecsós csirkemáj2 » Sajtos husi » Sajtos-sonkás hústekercs » Göcseji sertéspecsenye
» Lombardiai göngyölt csirke » Pulykasült gregorian módra » Pikáns húsos palacsinta » Lecso’s szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.