Tutireceptek.hu fejléc

Libazsíros-lilahagymás pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 púpos ek libazsír
1 dl tej
1 kk cukor
40 g élesztő
1 tojás
2-3 dl tejföl
3 tk só
libazsír (kenéshez)
2-3 fej lila hagyma

Tetejére: 1 felvert tojás

Elkészítés:
A lilla hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni.

Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgoztam, majd az egészet kinyújtottam. Megkentem nagyon vékonyan libazsírral, és rápakoltam a lila hagymát.

Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik szélét behajtjuk kb. 2/3 részig, majd erre ráhajtjuk a másik oldalt. Végül a fenti részt hajtjuk 2/3 részig, és az alsót ráhatjuk.Kilisztezett tálba rakjuk,majd hűtőbe kb 1 órát pihentetjük.
Újra kinyújtjuk, vékonyan megkenjük ismét libazsírral, megszórjuk lila hagymával és újra hajtogatjuk majd ismét 1 órát pihentetjük a hűtőbe.
Aztán még egyszer megcsináljuk a műveletet.

Miután kellően kipihente magát, a sütőt bekapcsoltam 180-200 fokra, a tésztát lisztezett munkafelületen jó ujjnyi vastagságúra nyújtottam, a tetejét egy recés késsel bevagdostam, és egy pogácsa szaggatóval kiszaggattam.

A pogácsákat tepsire pakoltam, felvert tojással lekentem a tetejüket, és kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem őket.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom sütőtökös pogácsa » Zabpelyhes pogácsa » Tökmagos pogácsa 2 » Réteges tepertős pogácsa
» Vajas- sajtos pogácsa. » darás"pogácsa" » Finom túrópogácsa » Meleg túrós pogácsa
» Mézespogácsa » Puha sajtos pogácsa » Sárgarépás pogácsa » Ircsi túrós pogácsája
» Túrós sajtos pogácsa » Káposztás pogácsa1 » Levelestepertős pogácsa » Boszorkány pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.