Tutireceptek.hu fejléc

Lilahagymás pogácsa 2. recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1/2 kg liszt (sima)
25 dkg margarin
1/2 dl tej
kevés cukor
2,5 dkg élesztő
1 tojás
1 doboz tejföl
1 ek só

Hajtogatáshoz:
olivaolaj
3 nagyobb fej lilahagyma
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:
1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összekeverjük a sóval, majd beletesszük a felfuttatott élesztőt, tejfölt, tojást, és az egészet dagasztófejjel ellátott robotgéppel simára gyúrjuk. Ha túl lágy lenne, akkor még egy kevés lisztet tehetünk hozzá.
3. A tésztát 2-3 órára hűtőbe tesszük.
4. Közben az olivaolajon a kockára vágott hagymát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá, majd hagyjuk kihűlni.
5. A pihentetés után a tésztát vékonyra nyújtjuk, és a hagyma kb. 3/4-ével megkenjük, majd ránézésre fentről 3 részre osztjuk, és a felső harmadát visszahajtjuk, erre ráhajtjuk az alsó harmadot. Most egy hosszabb csíkot kaptunk, erre kenjük a maradék hagymát, majd ezt is háromba hajtogatjuk ugyanúgy, csak most oldalról.
6. Újra pihentetjük 1 órát.
7. Kb. 1 ujjnyira nyújtjuk (ne legyen túl vékony!), és kiszaggatjuk.
8. Tepsibe tesszük, és még ott is pihentetjük kb. fél órát.
9. Tetejét tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben "szépre" sütjük .
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés


A receptet beküldte: Macsek.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos pogácsa » Éjszakai hűtős pogácsa » "Éjszakás" Túrópogácsa » Pogácsa élesztő nélküli
» Tejfölös-sajtos pogácsa » Gyors sajtos pogácsa » Parmezános burgonyapogácsa » Fetás-lilahagymás lepény
» Egyben sült pogácsa » Magvas pogácsa » Abbahagyhatatlan pogácsa » Mint a pogácsa
» Pogácsa » Csicsóka pogácsa » Walesi húspogácsák » Joghurtos pogácsa 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.