Tutireceptek.hu fejléc

Lucskos káposzta füstölt hússal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg. füstölt húsos oldalas ( vagy 3O dkg. füstölt tarja)
2 fej közepes nagyságú édes káposzta,
3 - 4 szál csombor ( borsika fű),
1 csokor kapor,
só, l kiskanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál étolaj ( vagy sertészsír)
1 szem nagyobb, érett paradicsom ( vagy 1 dl. paradicsomlé),
2 dl. tejföl,
ételecet ízlés szerint

Elkészítés:
Az oldalast ( füstölt húst) nagyobb darabokra vágjuk, majd hideg vízben feltesszük főni. A káposztát éles késsel laskára vágjuk és a majdnem készre főtt hús mellé rakjuk. Hozzáadjuk a frissen felaprózott kaport, a szálas csombort. Ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, majd a paradicsomot kisebb kockára vágva szintén az ételhez adjuk és tovább főzzük.
Közben világos rántást készítünk, amit az ételhez adunk és újra forraljuk. Ízlés szerint savanyíthatjuk ecettel.
Tálaláskor hideg tejföllel kínáljuk.

Tanácsok:
Zsenge, új káposztával készítve az egyik legfinomabb nyári leves.

Eredeti erdélyi recept.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos káposztaleves » Könnyed töltött káposzta » Füstöltsajt saláta » Káposztás kifli
» Káposztás béles » Hússal rakott lencse » Toros káposzta » Töltött káposzta -nálunk
» Káposztás halleves » Zöldbabpüré csirkehússal » Párolt savanyúkáposzta. » Káposztás bab
» Kelkáposztás krumplileves » Káposztamix » Káposztás pogácsa1 » Káposztasaláta felturbózva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.