Tutireceptek.hu fejléc

Lúdlábtorta (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás
3-3 evőkanál cukor és liszt
1 evőkanál kakaópor
1 kis üveg meggybefőtt
- a krémhez: 3 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál cukor, 20 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé,
- a tetejére: 20 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral keverd habosra. Apránként add hozzá a lisztet, a kakaóport, majd forgasd bele a fehérjékből vert kemény habot. A masszát töltsd sütőpapírral bélelt tortakarikába, és előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt süsd meg. Borítsd rácsra, húzd le róla a papírt és hagyd hűlni.
A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral dolgozd el simára. Szüntelenül kevergetve, lassú tűzön főzd sűrűre. A tűzről levéve tördeld bele a csokoládét, és keverd addig, míg teljesen szétolvad benne. Ha a krém kihűlt, add hozzá a habosra kevert vajat, és a kimagozott, jól lecsöpögtetett meggyet.
Simítsd az egészet egyenletesen a tésztakorongra, tedd hűtőbe, hogy megdermedjen. A tetejét és az oldalát vond be gőz felett megolvasztott csokoládéval.
Ha az is kellően megszilárdult, meggyszemekkel kidíszítheted.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Farsangi fánk(Kata-féle) » Citromos kocka(Kata-féle) » Fonott kalács(Kata-féle) » Néger kocka Kata-féle
» Gyors kalács(Kata-féle) » Foszlós kalács(Kata-féle) » Mézes krémes(Kata-féle) » Kakaós csiga(Kata-féle)
» Gesztenyekocka Kata-féle » Almás krémes (Kata-féle) » Túrós lepény (Kata-féle) » Banán sorbet(Kata-féle)
» Sőrkifli(Kata-féle) » Sült fagylalt (Kata-féle) » Csíkos sütemény(Kata-féle) » Sült túró(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.