Tutireceptek.hu fejléc

Madártej palacsinta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A palacsintához:
50 dkg liszt
5 dl szénsavas ásványvíz
7 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
4 tojás
6 evőkanál étolaj
1 csipet só
2 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:
3 csomag vaníliás cukor
4 kanál porcukor
fél liter tej
3 tojás
3 evőkanál liszt

Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.
A tojásokat ketté választjuk pici tejjel. 3 evőkanál porcukorral a lisztel a vaníliás cukorral csomó mentesre elkeverjük.
A tejet felforraljuk, hozzá adjuk az alaposan elkevert tojásokat és lassú tűzön adjuk keverjük még besűrűsödik.
Tegyünk félre a krémből keveset, a többivel töltsük meg a palacsintákat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 kanál porcukorral, forró vízbe szaggatjuk mindkét oldalán főzzük pár percig.
Egy tányérra tegyünk a krémből, rá a palacsintákat, a tojás fehérjét és még meglocsolhatjuk a maradék krémmel.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banános álom palacsinta » Almás palacsintatorta » Sonkával rakott palacsinta » Fahéjas palacsinta
» Palacsinta Gőzben » "Fekete" palacsinta » Rizs palacsinta » Palacsinta Dukanhoz
» Parajos palacsinta » Sütötökös palacsinta » Csirkemájas Palacsinta » Palacsinta másként
» Piroska palacsinta » Sajtos palacsinta » Finom epres madártej » Narancsos-rumos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.