Tutireceptek.hu fejléc

Madártej-szelet diabetikusan recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
A tésztához:
7 db L-es tojás fehérje
17 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg Xilit (nyírfa) cukor
csipet só
A főzött krémhez:
7 tojássárgája
7 dkg Xilit
1 rúd vanília kikapart belseje
4 dl tej
5 dkg fehér tönkölyliszt
A vajas krémhez:
15 dkg vaj
6 dkg Xilit
A tetejére:
4 dl habtejszín
1 dkg Xilit
4-5 dkg étcsoki
1 teáskanál olaj

Elkészítés:
A sütőt 180 fokra bekapcsoltam.

A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot vertem a cukorral, amit több részletben vertem hozzá, majd a lisztet két részletben beleszitáltam, és finoman beleforgattam a habba. Közepes tepsibe simítottam, kb. 18-20 perc alatt megsütöttem.

Amikor megsült a tészta, munkalapra borítottam, a papírt lehúztam, a tésztát pedig sütőpapírral borított tálcára visszafordítottam.

A krémhez a tojások sárgáit kikevertem a cukorral, a liszttel és a vaníliával, a 4 dl tejjel lassan sűrűre főztem. A vajat habosra kevertem 6 dkg cukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, apránként belekevertem a vajas krémbe, és a tésztára simítottam.

A tejszínt keményre vertem kevés cukorral, a süteményt beborítottam vele, villával bordákat húztam bele.

A csokit olajjal gőz felett felolvasztottam, teáskanállal össze-vissza a tejszínre csurgattam. A hűtőben tároltam a másnapi fogyasztásig.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Calico leves » Cukkini lepény » Zöldhagymás karalábéleves » Pulykaaprólék leves
» Tarhonya krémleves » Székely csalánleves » Tejszínes eperkrémleves » Túrótorta dióval...
» Gulyás gombócleves » Korhelyleves egyszerűen » Sajtos-fűszeres burgonya » Burgonyakrémleves
» Palóc leves másképpen » Csokis puding keksszel » Fokhagyma-krém-leves » Paprikás fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.