| Madártej (Update 1) receptHozzávalók: 1 liter tej ( vagy 8 dl tej és 2 dl víz = így diétásabb :) 5-6 tojás 50 szem édesitő 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: A tejet alacsony lángon némi édesitőszerrel elkezdjük melegíteni. Ezalatt a tojások fehérjéjét keményre felverjük. Evőkanál segítségével a tejbe a felvert tojásfehérjéből gombócokat szaggatunk. Körülbelül 1 perc alatt megfőnek, majd meg kell forgatni, és még egy percig főzni a fehérje gombócokat. Ha az összes gombóc kifőtt, egy tálba tesszük őket és lefedjük, hogy a hab ne essen össe. A tojássárgájához adjuk hozzá a maradék édesitőszert, vaníliáscukrot, ki keverjük simára/habosra. A tejből tegyünk egy-két evőkanálnyit a tojássárgás keverékhez, majd az egészet töltsük a tejjel teli lábasba. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel, majd öntsük a gombócokra. Tanácsok: Hidegen vagy melegen fogyasszuk! Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: muffin Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |