Tutireceptek.hu fejléc

Magyaros foszlós lángos (12-14 db) recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
2 dkg friss élesztõ,
2 teáskanál porcukor,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl tej,
2 dl aludttej (vagy kefir, esetleg joghurt),
kevés pecsenyezsír (vagy 3 evõkanálnyi, diónyi reszelt hagymával átsütött olaj,)
2 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött bors;

Elkészítés:
olaj a sütéshez.
A langyos tejet simára keverjük a szétmorzsolt élesztõvel és a cukorral. A már felfutott élesztõs tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkül, vékonyra kinyújtjuk, majd rákenjük a pecsenyezsírt, és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. A göngyöleg egyik végét ráhajtjuk a másikra, és tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen 30 percig pihentetjük. Ezután újra kinyújtjuk, de fél centi vastagra. Nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohár szélével kiszaggatjuk, olajos kézzel kissé széthúzogatjuk, és bõ, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük. Tálpapírral bélelt tálra tesszük, hogy az a felesleges olajat beszívhassa. Száraz bor vagy sör illik mellé.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Teljes kiőrlésű lángos » Tepsis lángos » Káposztás töltött lángos » Kefíres lángos
» Joghurtos lángos » Lusta lángos 2. » Lángos kicsit másképp » Gombaleves magyarosan
» Kecsege magyarosan » Magyaros kapros pulykamell » Aperol koktél magyarosan » Tejes lángos
» Eszkimó lángos » Zacskós lángos » Lángoska » Pikans izü sajtos langos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.