Tutireceptek.hu fejléc

Májgomboc recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg sertés máj
3 tojás
bors só
3 dl egy bögre zsemlemorzsa kb.
(Ha túl lágy akkor egykis zs.morzsát adunk még hozzá)

Elkészítés:
A májat 2X ledaráljuk, vagy apritógépbe teszük és pépé zuzzuk, rá ütjük a tojást és a zs. morzsát, majd összekeverjük mintha tészta lenne diónyi golyogat formálunk belőle és forró húslevesbe kifőzzük.
Ugyan igy készithetjuk csak húsból a máj helyett.

Tanácsok:
Csak azért írtam a mennyiséget mert nagyon jó ha előre megcsináljuk. Egy tálcára sorba rakjuk egy napra igy tesszük a mélyhűtőbe és utánna zacskóba helyezzük. Bár mikor felhasználható.
Azért kell mert igy nem ragadnak össze.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májgombóc-saját recept » Májgombóc-húsgombóc » Marhahúsleves májgombóccal » Májgombóc levesbe
» Májgombócleves » Bajor májgombócleves » Májgombócok káposztaágyon » Májgombóc Erzsi módra
» Hamis májgombóc » Májgombóc – leves » Májgombóc (levesbetét) » Bajor májgombóc
» Májgombóc picit másképp » Májgombóc/májgaluska/ » Májgombóc prézli nélkül » Hideg bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.