Tutireceptek.hu fejléc

Májgombóc-húsgombóc recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj vagy darált hús
4 tojás

1 db vöröshagyma bors
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A májat darabolom, és a vöröshagymát is,bele teszem az aprító gépbe, és péppé zúzom,majd egy nagyobb tálba rakom, a tojásokat sót borsot hozzá adom, jó elkavarom, és annyi zsemlemorzsát adok hozzá,hogy könnyen össze álljon, majd kis kanállal kiveszek belőle és gombócokat formálok.

De lehet hosszú nudlikat készíteni és azt el darabolni és gombócát formálni.

Ezután egy tálcára teszem szorosan egymás mellé
ami be fér a mélyhűtőbe. Igy hagyom 24 óráig.
Másnap egy dobozban vagy zacskóba teszem.
majd vissza teszem a mélyhűtőbe.

A darált hússal a fenti módon járok el. A hagymát lereszelem.

Tanácsok:
Azért van erre szükség mert fagyottan már nem ragadnak össze. Nagyon sokáig el tartható és mindig kilehet venni belőle.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sajtkrémleves » Gombás csirkemájragu » Fokhagymás csirkeleves » Egyszerű szilvaleves
» Marhahúsleves májgombóccal » Savanyú káposzta leves » Vanília pudingos gofri » Erdélyi agyas káposztaleves
» Zsani féle Brokkoli krémleves » Sajtgaluska » Sajtos zöldségkrémleves » Korhely leves
» Petrezselymes krémleves » Ecetes dinnye » Savanyú raguleves » Tejszínes szárazbabpüré leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.