Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Májgombóc-húsgombóc recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj vagy darált hús
4 tojás

1 db vöröshagyma bors
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A májat darabolom, és a vöröshagymát is,bele teszem az aprító gépbe, és péppé zúzom,majd egy nagyobb tálba rakom, a tojásokat sót borsot hozzá adom, jó elkavarom, és annyi zsemlemorzsát adok hozzá,hogy könnyen össze álljon, majd kis kanállal kiveszek belőle és gombócokat formálok.

De lehet hosszú nudlikat készíteni és azt el darabolni és gombócát formálni.

Ezután egy tálcára teszem szorosan egymás mellé
ami be fér a mélyhűtőbe. Igy hagyom 24 óráig.
Másnap egy dobozban vagy zacskóba teszem.
majd vissza teszem a mélyhűtőbe.

A darált hússal a fenti módon járok el. A hagymát lereszelem.

Tanácsok:
Azért van erre szükség mert fagyottan már nem ragadnak össze. Nagyon sokáig el tartható és mindig kilehet venni belőle.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halikraleves » Ananászkrémleves » Fehérboros póréhagymaleves » Hagyma leves
» Galyasági bableves » Bableves szalonnával » Aranyló tyúkhúsleves » Csángó gulyás egyszerűen 2.
» Rina csoki tortaja » Zalai erdésztokány » Kukóleves /100 éves recept/ » Sups fracie
» Ököruszájleves » Mákos golyó » Szivárvány saláta (családnak) » Karalábé krémleves



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.