Tutireceptek.hu fejléc

Májgombócok káposztaágyon recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg sertésmáj
10 dkg füstölt szalonna
3 db vöröshagyma
2 db szikkadt zsemle
2 tojás
1 evőkanál búzadara
1 cs. petrezselyem
1 mokkáskanál majoránna
olaj

2 késhegynyi őrölt bors
5 dkg vaj
1 kg savanyú káposzta
(tejföl)

Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, 1 kávéskanál sóval olajon megdinszteljük.
A májat és a szalonnát húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagyma 1/3-át, a grízt, vágott petrezselymet, 2 evőkanál zsemlemorzsát, borsot, majoránnát, tojást, sót és a kinyomkodott zsemlékkel összedolgozzuk. 20 percig pihentetjük, közben a káposztát átöblítjük, leszűrjük és a maradék hagymán - kevés víz, őrölt bors, fűszerpor hozzáadásával - megdinszteljük, tálra rakjuk.
A májas masszát lobogó, forró, sós vízbe szaggatjuk, újraforrástól számítva takarékon 10 percig főzzük, szűrőlapáttal a káposztára szedjük és vajon pirított zsemlemorzsával megszórjuk.
Tejföllel meglocsolva is nagyon finom egytálétel.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-csicseriborsós egytál » Bolognai nokedli » Rakott egyveleg » Sült makaróni
» Csülök másképp » Pulykamellrolád » Magyaros húsos rétes » Az én lucskos káposztám
» Babos pacal » Krumplís omlett » Tojásos-medvehagymás galuska » Mazsolás-diós káposztasaláta
» Klasszikus paella » Inyenc rakott tészta » Túrógaluska hagymával » Zöldség rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.