Tutireceptek.hu fejléc

Majonézes-grapefruitos cékla recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
40 dkg házilag készített tormás céklasaláta, 1 közepes nagyságú grape fruit, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál frissen reszelt tormagyökér, ízlés szerint porcukor (vagy méz), törött fekete bors és só.

Elkészítés:
Elõször a mártáshoz valókat készítem össze. A majonézt simára keverem a tejföllel, hozzáadom a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, majd belekeverem a reszelt tormát, a borsot, a sót és a cukrot. A céklasalátát levétõl leszûröm és nagyon vékony csíkokra vágom, vagy az almareszelõ durva fokán lereszelem. Belekeverem a majonézes mártásba. A grape fruitot meghámozom és a fehér bundáját is lehúzva, gerezdekre szedem. A hártyáit óvatosan lefejtem, hogy a gyümölcs húsa ne nagyon sérüljön meg. A lecsurgó levét felfogom és azt is beleöntöm a salátába. A gyümölcsdarabokat nagyon éles kés segítségével apróra vágom és beleforgatom. Befedve - hogy a fokhagyma erõs illata ne árassza el a hûtõszekrény tartalmát -, néhány órán keresztül érlelem. Pirított, enyhén édeskés péksüteménnyel a legfinomabb.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklás vagdalt » Céklás dresszing » Céklaburger » Céklás káposztasaláta
» Cékla-krumpli-alma » Céklafőzelék » Lazac céklakörettel » Kefíres céklaleves
» Céklasaláta mindenkor » Finom céklakrém » Sütőtökös cékla köret » Céklás-kéksajtos pizza
» Orosz céklasaláta » Hideg céklaleves » Almás céklasaláta » Céklasali


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.