Tutireceptek.hu fejléc

Majonézes tonhallal töltött paradicsom recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
8 kerek, érett paradicsom
só és frissen ôrölt fekete bors ízlés szerint
tetszés szerint majonéz
4 kemény fôtt tojás
6 szardellafilé
5 dkg ecetes kapribogyó(a fele apróra vágva, a többi egészben)
35 dkg olajos tonhal
2 evôkanál finomra vágott petrezselyem
16 friss bazsalikomlevél

Elkészítés:
A paradicsomokat hideg folyó víz alatt mossuk meg. A tetejüket vágjuk le. Teáskanállal szedjük ki a belsejüket, de a héjat ne sértsük meg. Fejjel lefelé tegyük szûrôbe 10 percre, hogy lecsepeghessenek. A belsejüket sózzuk és borsózzuk. Egy tálban a tojások sárgáját törjük össze, majd adjuk hozzá a szardellát, az aprított kapribogyót, a tonhalat és a petrezselymet. Keverjük hozzá tetszés szerint a majonézt. A tojásfehérjét vágjuk össze, majd adjuk a masszához. Borsozzuk meg. A masszával töltsük meg a paradicsomokat. Minden paradicsom tetejére tegyünk egy kanál majonézt. Bazsalikommal és kapribogyóval díszítsük. Tegyük hûtôszekrénybe egy órára.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Csodagida


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött dagadó » Töltött kenyér » Paradicsomleves » Töltött csiga
» Túróval töltött gombafejek » Májjal töltött karaj » Rántottás paradicsom » Sonkával töltött csirke
» Tojással töltött karalábé » Ardói töltött karaj. » Töltött pontyfilé » Töltött szőlőlevélkék
» Töltött túrópalacsinta » Galyasági töltött tojás » Szabolcsi töltött káposzta » Töltött csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.