Tutireceptek.hu fejléc

Májpástétom gyors fogyasztásra. recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg sertésmáj (csirkemáj), sertészsír, vöröshagyma, őrölt fekete bors, majoránna, só, fűszerpaprika, kevés paradicsomkrém vagy paradicsomlé, 10 dkg házi füstölt szalonna, 20 dkg teavaj.

Elkészítés:
A májat megmossuk, majd a hozzávalókkal pörköltet készítünk belőle. Ha kész lehűtjük. Ezután hozzáadjuk bőre nélkül a 10 dkg füstölt szalonnát apró darabokra vágva és a 20 dkg vajat is. Kissé átkeverjük, majd botmixerrel pástétom állagúra aprítjuk, de közben ízlés szerint fűszerezzük. Ha kész dobozba rakjuk és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az az ízeik. Kb 3-4 napig hűtőben tárolható.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors tejfölös csudabogár » Gyors húsleves » Gofri (egyszerű, gyors) » Vadas gyorsan "lájtosan"
» Gyors kalács(Kata-féle) » Mexikoi gyors vacsora » Gyors könnyű vacsi » Finom és gyors
» Gyors kalács, batyu, csiga » Fűszeres májpástétom » Gyors fahéjas almás süti » Gyors saláta
» Gyors tészta » Gyors vendégváró. » Gyors süti » Gyors kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.