Tutireceptek.hu fejléc

Májpástétom Maris módra recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
100 g vaj
2 kozepes fej hagyma
2 baberlevel
1 kk rozmarin (En szaritottat es oroltet hasznaltam)
2 gerezd fokhagyma
negyed szerecsen dio reszelve
3 ek brandy
negyed kk so
fel kk orolt bors
125 g orolt mandula
negyed kk fahej

Elkészítés:
A hagymat megpiritjuk, ra dobjuk a majat es kb 2 percig piritjuk. Meglocsoljuk a brandyval, beletesszuk a baberleveleketes a tuzrol leveve, razuzzuk a fokhagymat, fuszerezzuk, es sajat gozeben hagyjuk megpuhulni, ez meg is tortenik, mig kihul. Keses robotgepben a vajjal osszedolgozzu, megkostoljuk, izesitest javitjuk.
A format kibeleljuk nylonnal, megszorjuk durvara vaogtt pisztaciaval, beletoltjuk a majat, lefedve a hutoben tartjuk felhasznalasig.

Tanácsok:
A maj teteje megzoldul, de belul rozsaszin marad, tehat a hules utan ne hagyjuk sokaig allni.
A parom nem gyozte dicserni.

A zoldules megakadalyzasara be lehet vonni zselevel.


A receptet beküldte: kumameya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott ponty hawaii módra » Csörögefánk Emyke módra » Burgonya Pékné módra » Gőzgombóc felvidéki módra
» Rizs AndikAnyuka módra » Palacsinta Ági módra » Jérce jóasszony módra » Túró Fánk Judy módra
» Csülök Bajor módra » Tojáskrém Grety-módra » Kocsonya erdélyi módra » Hókifli ilyen módra
» Pulykasült gregorian módra » Banán indonéz módra » Baconos hús arany módra » Bécsi kocka Edit módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.