Tutireceptek.hu fejléc

Makaróni tejszínes parajjal recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg makaróni, 25 dkg friss, leveles paraj, 2 dl tejszín (vagy nem savanyú tejföl), 2 közepes nagyságú paradicsom, 2 evõkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál Vegeta, 1 mokkáskanál törött fekete bors; a tészta fõzéséhez 1 evõkanál só.

Elkészítés:
A makarónit sós vízben megfõzöm, és meleg vízzel leöblítve jól lecsöpögtetem. Közben a felforrósított olajon megpirítom a zúzott fokhagymát, valamint a megmosott és kis kockákra vágott paradicsomot. Ráteszem az ugyancsak megmosott, ereitõl megszabadított, és nagyon vékony csíkokra aprított parajt. Néhány percnyi pirítás után ráöntöm a tejszínt. A Vegetával meg a törött borssal fûszerezem. Jól összeforralom, majd az így keletkezett sûrû mártást ráöntöm a makarónira. Átkeverem és azonnal tálalom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-tejszínes kotlett » Tejszínes csirke-penne » Hagymás tejszínes tészta » Tejszines álom
» Tejszínes fokhagyma leves » Tejszines túrókrém torta » Sütőtökös tejszínes csirke » Tejszínes csirke
» Szardellás makaróni » Tejszínes alagút » Zöldborsos makaróni » Tejszínes mustáros karaj
» Tejszínes tükörtojás » Sült makaróni » Milánói makaróni » Tejszínes chilis garnéla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.