Tutireceptek.hu fejléc

Makarónis pulykasaláta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1/2 kg makaróni,
30 dkg szeletelt pulykasonka,
1 db paradicsompaprika,
2 db
csemege uborka,
3 evőkanál ketchup,
2 dl majonéz,
1 dl száraz, fehérbor,
1/2 dl olaj, 2 dl
tejföl,
1 teáskanál cukor,
1 evőkanál citromlé,
némi só, bors

Elkészítés:
Elkészítése irtó egyszerű, mégis bárkit le lehet venni a lábáról vele. Ez is, mint
majdnem minden saláta, másnap a legjobb. A gond csak az, hogy a legritkább esetben éli túl
az éjszakai kísértetjárást. Ez ellen védekezhetsz úgy, hogy átviszed a szomszéd hűtőjébe. Ez
esetben csak arra kell vigyázni, hogy a kiválasztott szomszéd minimum vegetáriánus legyen,
de elláthatod az edényt számkódos zárral is. Először készítsd el az alapot. Keress egy jó nagy
műanyag tálat. Keverd össze benne a majonézt, tejfölt, bort, olajat, ketchupot, cukrot,
citromlét, egy kis sót, borsot. Tedd fel a kedvenc fazekadba forrni a tésztának a vizet (a vízbe
tegyél egy kanál sót). Amíg a víz felforr, nagyon vékony csíkokra vágd fel a sonkát,
paradicsompaprikát és csemege uborkát és ezeket is keverd az alaphoz. Az így elkészített
gyönyörűséget véletlenül se kóstold meg! Senki nem akar üres tésztát enni. Most főzd ki a
makarónit, de légy résen, nehogy szétáztasd, inkább maradjon egy kis híja a főzésnek, majd a
salátában beérik. Szűrd ki a tésztát és egy kis öblítés után, még melegen keverd az alaphoz.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kecskesajtos pulykasaláta » Tonhalas makarónisaláta » Pulykasaláta » Égető szerelem
» Káposztás egytál » Székelykáposzta gerslivel » Vietnami csirkesaláta » Virslis kocka
» Cukkinis rakottas » Sonkás sült paprika » Bundás tojás sütőben » Hamis vesevelő
» Rakott karfiol tojással » Sajttekercs (Nóri féle) » Turos puliszka » Gigantesz (görög)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.