Tutireceptek.hu fejléc

Mákfelfújt mikróban... recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 dl tej
15 dkg darált mák
10 dkg cukor + 1 csipet őrölt fahéj
4 dkg liszt
3 tojás + 3 evőkanál rum
2 dkg vaj
Az öntethez: 1 üveg magozott meggybefőtt
2 evőkanál főzés nélküli csokoládékrémpor vagy főzés nélküli pudingpor...

Elkészítés:
1. Az öntet: a meggyet lecsöpögtetjük és a csokoládékrémport kikeverjük a meggylével, majd beletesszük ismét a meggyet.
2. A felfújthoz a tejet felforraljuk, beletesszük a mákot, a cukrot, a fahéjat, és a lisztet.
Kis lángon, gyakori kevergetéssel pár percig főzzük és hagyjuk egészen kihűlni.
Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk.
A kihűlt mákmasszába belekeverjük a tojások sárgáját és a rumot, majd óvatosan, hogy ne törjön össze hozzáadjuk a tojásfehérje kemény habját.
Kivajazunk 8 db 1 dl teáscsészét, vagy hőálló tálkát és háromnegyedig töltjük a mákmasszával.
Kettesével mikróba tesszük és 650 W fokozaton 2 percig főzzük. Ha kész a tányérra borítjuk és leöntjük a csokoládés meggyel.
Díszíthetjük citromfűlevelekkel is. Azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriatartalom: 300 kcal

A receptet beküldte: Rzsók


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos mákfelfújt » Mákfelfújt » Erdeigyümölcsös túrókrém » Kakaós keksz-
» Akácos palacsinta » Kevert almafánk » Feketeerdő torta 2. » Szilvatorta egyszerűen
» Kekszes süti 2. » Mini savarinok eperrel » Fahéjas-meggyes muffin » Mézes krémes...
» Rakott rétes » Meggyes amerikáner » Kesudiós édesség » Brassói szarvacskák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.