Tutireceptek.hu fejléc

Mákos, meggyes szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 egész tojás
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
4 evőkanál meggy lekvár

A töltelékhez:

2 tojás
25 dkg kristálycukor
13 dkg vaj
20 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dl tej
20 dkg darált mák
7 dl cukrozott meggy, vagy meggybefőtt

Elkészítés:
A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk

Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk.

A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.

Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet.

Végül a mákot ,a levétől lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot keverjük hozzá.

A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét.

Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt sült ki.

A kihűlt süteményt bevonjuk a csokimázzal.

A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a tészta tetejére öntjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Raffaello szelet » Falusi mákos » Mákos kalács » Őszibarackos sertésszelet
» Diós-habos szelet » Őszibarack szelet. » Meggyes-diós rácsos » Palermói szelet
» Meggyes kekszes » Diabetikus almás szelet » Angol marhahátszín szelet » Narancsos mákos
» Reszelt túrós szelet » Andres-szeletek » Párizsi szelet » Fehér mázas sportszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.