Tutireceptek.hu fejléc

Mákos zebratorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg túró
15 dkg xylit vagy egyéb édesítő
40 dkg görög joghurt
4 tojás
1,5 dl kókusz zsir
15 dkg mák (nem darált, egész szemes – sokkal jobb!)
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 fokosra.
A túrót a joghurttal keverjük össze, és botmixerrel egyneműsítsük, hogy ne legyenek majd nagyobb rögök a sütiben. Gépi habverővel keverjük el a cukorral, majd a tojásokkal, az olajjal, a citromhéjjal, és vegyük ketté a masszát. A legjobb, ha valami műanyag kancsóba, vagy csőrös szájú edénybe öntjük, mert akkor még merőkanálra sem lesz szükségünk. Az egyikbe keverjük bele a mákot.
Most fogjunk egy olyan kapcsos tortaformát, ami nagyon jól zár, tehetünk az aljába sütőpapírt, ha nem tapadásmentes a bevonata. Az enyém az, és nagyon szuper, minden könnyen kijön belőle. Vajazzuk meg a forma oldalát.
Először az egyik masszából öntsünk egy merőkanálnyi adagot a formába (ha nincs kancsónk, akkor valóban merőkanállal dolgozzunk), majd a terülő massza közepébe öntsünk ugyanannyit a másikból. A közepébe megint jöhet az elsőből, aztán a másikból, egészen addig, amíg el nem fogy. Nem kell rázni, keverni, terülés közben kialakulnak a csíkok, ami majd olyan klasszul fog mutatni a sütiben.
Ha készen vagyunk, tegyük a sütit 50 percre a sütőbe.


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-mákos bögrés » Vaníliás mákos guba » Diós és mákos bejgli. » Zebratorta másképp
» Csodadiós vagy -mákos » Mákos rácsos pite » Almás mákos süti » Szirupos-mákos kalács
» Mákos köles -Maris módra » Fordított meggyes mákos » Almás-mákos csiga » Mákos rizsfelfújt
» Bögrés mákos másképp » Mákoska » Mandulás-mákos szelet » Mákos krémes II


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.