Tutireceptek.hu fejléc

Mákparfé recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
100 gr darált mák
1 rúd vanília
180 ml tej
130 gr cukor
4 tojássárgája
300 ml tejszín

Elkészítés:
A tejet 50 gr cukorral melegíteni kezdjük,közben hosszában félbevágjuk a vaníliarudat és a velőt kikaparjuk belőle a tejbe,majd a a kikapart rudat is a tejbe tesszük.Hozzáadjuk a mákot.10 percig állandóan kevergetve főzzük.A tojássárgáját a maradék cukorral habosra verjük.
A meleg mákos masszát többször megkeverjük,ha kihült
hozzáadjuk a felvert tojást lazán összekeverjük és hűtőben tovább hűtjük.
Ha már jó hideg akkor a belekeverjük a keményre vert teszínhabot.Kisebb formákba töltjük és mélyhűtőben 5 órán keresztül fagyasztjuk.Tálalás előtt kicsit felengedtetjük és kiborítjuk a formából.
Díszíthetjük tejszínhabbal pár szem meggy befőttel.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládé parfé » Mazsolás álom » Konyakmeggy fagyi » Madártej jégkrém
» 4 finom jégkrém » Vienetta » Málnafagyi » Húsvéti jégkrém
» Fagyi WW » Házi gyümölcsfagyi » Epres fagyi, diétásan » Sült fagyi másképp
» A titkos édesség » Cassata2 » Joghurtos málnafagylalt » Málnaparfé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.