Tutireceptek.hu fejléc

Maláj csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
3/4 kg csirkemellfilé
1/2 kg gomba
2 db póréhagyma
2 db sárgarépa
20 dkg zöldborsó
1 doboz bébi kukorica
20 dkg zöld hüvelyű zöldbab (egészben)
5 evőkanál szójaszósz
olaj

kínai fűszerkeverék (vagy curry-gyömbér-bors keverék)
kardamom

Elkészítés:
A hús felcsíkozzuk, a zöldségeket megpucoljuk. A répát, hagymát, gombát szintén felcsíkozzuk. Egy wokban olajat melegítünk. A csirkét lepirítjuk, miközben a kardamom magot is hozzáadjuk. Mikor már illatozik és megpirult, kivesszük és melegen tartjuk. Ugyanígy járunk el a többi hozzávalóval. Egyesével lepirítjuk őket és a húshoz öntjük, melegen tartjuk. Amikor minden hozzávalót lepirítottunk, az egészet visszaöntjük a wokba. Hozzákeverjük a fűszereket és a szószajószt. Míg a hús teljesen megpuhul (kb 5-10 perc) fedő alatt készre pároljuk.

Megjegyzés:
Köretként rizs vagy üvegtészta illik hozzá.


A receptet beküldte: gkreka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rokfortos csirkecsíkok » Csirkés -Gombás batyu » Mexicói csirkecomb » Csirkemell Cserép-módra:-)
» Fóliás csirke » Csirkemájas zöldborsós hús » Ezersziget csirkesaláta » Csirkés töltött padlizsán
» Csirkemell rétegesen » Lecsós csirke kuszkusszal » Tojásos csirkemell » Sajtos csirke jénaiban
» Marokkói csirkeleves » Fóliában sült csirke » Korpás csirkemell » Gombás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.