Tutireceptek.hu fejléc

Málna lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg málna
1 zacskó zseléfix 1:1
1, 5 kg cukor
1 citrom leve

Elkészítés:
A megmosott, átválogatott málnát a citromlével, kevés cukorral és a zseléfixszel összekeverjük. Alacsony hõfokon, állandó keverés mellett felforraljuk, és, ha forr, belekeverjük a maradék cukrot. Legalább 3 percig fõzzük. A lekvár felét átpasszírozzuk, hogy ne legyen olyan magos. A maradék lekvárhoz adjuk, és további kb. 5 perc alatt készre fõzzük. Rövid ideig hűlni hagyjuk. Az üvegeket a lekvárral színültig töltjük, majd azonnal légmentesen lezárjuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málna szelet » Tejlekváros muffin (12 db) » Lekváros táska » Mari néni MÁLNAtortája
» Szilvalekváros barátfüle » Málnakrémleves » Citromlekvár » Máktorta lekvárral
» Habos lekváros-diós linzer » Málnás nektarinsörbet » Sárgabarack lekvár » Lekvárosbukta túrósan
» Málnás rizs » Mézes almalekvár » Hagyományos, lekváros fánk » Málnás pillecukor


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.