| Málnás-túrós tejföltorta marcipánnal receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók 12 főre Tésztához: 10 dkg liszt 2 csapott tk sütőpor 7 dkg cukor 3 tojás 2 ek étolaj 1 ek fehérborecet/ almaecet /citromlé 1 cs vaníliás cukor 150 g marcipánmassza Krémhez: 250 g túró 600 g tejföl (20 %-os) 6 ek porcukor 150 g málna 2 és fél cs zselatin fix Málnazseléhez: 500 g málna 200 g Befőzőcukor Extra 2:1 1 zacskó Dzsemfix Extra 2:1 Elkészítés: A lisztet a sütőporral alaposan elvegyítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és robotgéppel összedolgozzuk. Egy kapcsos tortaformába sütőpapírt kapcsolunk, beleöntjük a tésztamasszát, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ha kicsit hűlt a tészta, késsel óvatosan körbevágjuk a széleit, és levesszük róla a karimát. Hagyjuk teljesen kihűlni. A marcipánmasszából golyót formázunk, nyújtófával tortalap nagyságúra nyújtjuk, és ráhelyezzük a tésztára. A krémhez a zselatin fixszel jól elkeverjük a túrót és a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, és beledolgozzuk a málnát. A tésztára visszakapcsoljuk a karimát, a krémet a tortalapra simítjuk, majd hűtőben 2-3 órán át (vagy egy éjszakán keresztül) dermesztjük. A tetejére a málnát a cukorral és a dzsemfix-szel folyamatosan kavargatva nagy lángon felforraljuk. A málnazselét 3 percig főzzük, kicsit hűlni hagyjuk, majd rásimítjuk a krémre. Hűtőben min. 1 órán át dermesztjük. Egy késsel körben a tortaforma peremén meglazítjuk a krémet, és csak ezután kapcsoljuk le róla a karimát. Szeleteljük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |