Tutireceptek.hu fejléc

Mandarindzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg mandarin
70-80 dkg cukor
3 dl víz
1 mokkáskanál szalicil üvegenként

Elkészítés:
A mandarint jól megmossuk és vékonyan lehámozzuk.A héját vékony csíkokra vágjuk 5 percig főzzük majd lecsepegtetjük.A mandarinról eltávolítjuk a keserű fehér belső héjat.Gerezdekre szedjük és eltávolítjuk a magokat.Szirupot készítünk ,amikor forr beletesszük a mandarinhéjat és a gerezdeket.kb 45 percig főzzük.Forrón az előmelegített üvegekbe töltjük.A szalicilt a két celofán közé tesszük(nem a dzsembe)és úgy zárjuk le.Száraz dunsztba tesszük.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyes lekvár dinnyével » Fahéjas szederlekvár » Chilis fügelekvár » Whiski-s cseresznye
» Citrom lekvár » Birsalmasajt » Szőlődzsem » Gyömbéres sárgabarackdzsem
» Cseresznye befőtt » Banános sárgabarack dzsem » Hamis ananász befőtt » Eperzselé
» Narancsíz » Lilahagyma lekvár » Füge dzsem » Paprikalekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.