Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás almagombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg alma apró kockára vágva
5 dkg darált mandula
1 evőkanál reszelt citromhéj
2 tojássárgája
1 tojás
10 dkg cukor
csipet só
5 dkg olvasztott margarin
25 dkg liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa

1 csésze zsemlemorzsa
4 evőkanál cukor
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:
A gombóchoz valókat összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű gombócokat csinálunk belőle vizes kézzel. Kifőzzük öket forrásban lévő vízben 15 percig. Lecsöpögtetjük és a megpirított cukros zsemlemorzsában megforgatjuk. Porcukorral megszórjuk.

Készíthetünk hozzá málnalekvárból öntetet. A lekvárt almalével és citromlével simára keverjük.

Tanácsok:
4 személy részére.
Egy adag 720 kalóriát tartalmaz.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 2880 kcal

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás máglyarakás » Mandulás kifli » Mogyorós-mandulás őzgerinc » Mandulás vagy diós kifli
» Mandulás tallér » Mélysütött mandulás csirke » Mandulás-epres palacsinta » .Mandulás sütemény
» Sárga mandulás rizs » Almás-mandulás túrótorta » Mandulás rakott pulyka » Mandulás dara
» Mandulás mézeskocka » Mandulás csokoládéhab » Csokis-mandulás bomba » Mandulás csokifelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.