Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
# 2 citrom
# 2 narancs
# 1 kis fej vöröshagyma
# 80 dkg csirkemellfilé
# 3 evőkanál liszt
# 8 evőkanál olívaolaj
# 1 dl fehérbor
# 10 dkg mandulaforgács

Elkészítés:
A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, meghámozzuk, és a héjukat apróra vágjuk, levüket kinyomjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A húst megmossuk, 3 centis darabokra vágjuk, és lisztben megforgatjuk.
Elkészítés: A citrom- és narancshéjat két percre forró vízbe tesszük, leszűrjük, és megismételjük az eljárást. Összekeverjük a mandulával. Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben. A csirkedarabokat néhány percig pirítjuk benne. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a fehérbort, amitől enyhén megpárolódik. Belekeverünk 6 evőkanál citromlevet és 2 dl narancslevet. A szószhoz hozzáadjuk a mandulát, és nagy lángon összeforrósítjuk. Azonnal tálaljuk!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: cleakm


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell sajttal » Spenótos rakott csirkemell » Serpenyős-babos csirkemell » Chilis-szójás csirkemell
» Csirkemelltekercs » Csípős csirkemell csíkok » Alufóliás csirkemell » Csirkemell lipcsei módra
» Sajtos csirkemell torta » Mandulás csokifelfújt » Sajtos csirkemell U1 » Töltött csirkemell
» Tavaszi párolt csirkemell » .Mandulás sütemény » Tüzes csirkemell » Rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.