Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás, csokoládés édesség recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

A mandulás tésztához:
5 db tojás,
14 dkg cukor,
fél vanília rúd kikapart belseje,
2 dkg liszt,
15 dkg mandula,
6 dkg lereszelt csokoládébevonó

A csokoládékrémhez:
10 dkg csokoládébevonó,
25 dkg vaj,
3 db tojás,
16 dkg cukor

A kenéshez és átitatáshoz:
12 dkg ribizlilekvár,
4 cl cukorszirup,
4 cl konyak

A díszítéshez:
10 dkg csokoládérudacska

Elkészítés:
Elkészítése:
A mandulás tésztát érdemes már előző nap elkészíteni. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük. A tojás fehérjét habbá verjük, ezzel lazítjuk, majd közvetlenül a befejezés előtt hozzáadjuk a vaníliát. A lisztet összekeverjük a mandulával és a csokoládéval, és közvetlenül a piskóta tésztához adjuk, ügyelve, hogy ne törjön össze. A kész masszát elsimítjuk, és alacsonyfalú tepsiben, sütőpapíron, 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára megsütjük (kb. 10 perc alatt). Amikor elkészült, kiszúrunk belőle három egyforma kört.A csokoládékrémhez vízfürdőn megolvasztjuk a csokoládét és kb. 30 fokra lehűtjük. (A vízfürdő azt jelenti, hogy: egy lábosban vizet melegítünk, fölé fémtálat vagy egy másik fémedényt helyezünk. Ebbe az edénybe tesszük bele a csokoládét, így tehát tulajdonképpen a vízgőz olvasztja meg. Lehet Mikulásról, más ünnepekről megmaradt csokoládét is ilyen módon felolvasztani.) Habosra keverjük a puha vajat, és hozzáadjuk a csokoládét. A tojássárgáját is habosra keverjük a cukorral, majd a vajmasszához keverjük.
A tésztalapokat megkenjük a ribizlizselé felével, majd rásimítjuk a csokoládékrém egyharmadát, utána jöhet a következő lap, átitatjuk a cukorszirup és a konyak keverékével, majd ismét ribizlilekvár és a csokoládékrém. Végül az utolsó lap, amelyre ismét a konyakos cukorszirup és a maradék csokikrém kerül.
A torta tetejét és oldalát beburkoljuk a csokoládérudacskákka, eperrel és mentával díszítjük.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokolades sutemenykek » Csokoládés farönk torta » Mandulás gyümölcssaláta » Kókuszos és mandulás csiga
» Mandulás-mazsolás sütemény » Csokoládés mézes rúd » Csokoládés tekercs új » Mandulás-Almás Lepény
» Mandulás Zeller » Csokoládés halom » Kelbimbós-mandulás tészta » Csokoládés ostya
» Csokoládés almakarikák » Diós-csokoládés keksz » Csokoládés Trüffel torta » Házi édesség á la busz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.